Evelina Sundvik ja Amanda X menestyivät ratsastuskouluoppilaiden aluekisassa

31 maj, 2019

GRATTIS till Evelina Sundvik och Amanda X som vann idag juniorernas regionmästerskapssilver för NURK och Ridskolan Caprilli i kombinerad dressyr- och hopptävling för ridskolelever! 🎉🍀💪🥈

Tävlingen hölls vid Suupohjan ratsutalli i Mörtmark. Evelina blev trea både i dressyr och hoppning och var den enda av juniorerna som fick en placering i båda grenar. Hon hade samma sammanlagt slutresultat, 6, som vinnaren, men dressyren var avgörande vid jämna poäng så guldmedaljen for till Venla Käll från Seinäjoki, som var förstaplacerad i den.

18-åriga mecklenburg-stoet Amanda, ägd av Ridskolan Caprilli sedan 2012, börjar vara en van mästerskapshäst, som har tävlat i ridskoleryttarnas regionmästerskap 2013 med Rebecca Junell (dressyr guld/juniorer), 2017 med Ella Fagerholm och nu 2019 med Evelina, samt i ridskoleryttarnas nationella mästerskap 2018 med Mathilda Sjöblom. (Påminn oss, om vi har glömt någon! 🙃)

foton: Maria Sundvik

text: Laura Erkkola

 

evelinaamanda2

 

 

ONNEA Evelina Sundvik ja Amanda X, jotka voittivat junioreiden aluemestaruushopeaa ratsastuskouluoppilaiden yhdistetyssä koulu- ja estekisassa. 🎉🍀💪🥈 Evelina edustaa Uudenkaarlepyyn Ratsastuskerhoa ja Amanda on ratsastuskoulu Caprillin omistama tuntihevonen.

Kilpailu pidettiin Suupohjan ratsutallilla Myrkyssä. Evelina tuli kolmanneksi sekä koulu- että esteosuudella, ja oli ainoa juniori joka sijoittui molemmissa lajeissa. Hänellä oli samat loppupisteet, 6 pistettä, kuin voittajalla, mutta tasapistetilanteessa koulukokeessa paremmin pärjännyt voittaa, joten voitto meni Seinäjoelle Venla Källille.

Amanda, 18-vuotias mecklenburg-tamma, on tottunut mestaruuskisahevonen: se on kilpaillut ratsastuskouluoppilaiden mestaruuksissa vuonna 2013 Rebecca Junellin kanssa (kouluratsastus, kultaa /juniorit), vuonna 2017 Ella Fagerholmin kanssa ja nyt vuonna 2019 Evelinan kanssa. Mathilda Sjöblomin kanssa Amanda osallistui vuonna 2018 ratsastuskouluoppilaiden kansallisiin mestaruuskilpailuihin. (Muistuttakaa meitä, jos unohdimme jonkun! 🙃)

Kuvat: Maria Sundvik

 

evelinaamanda1